Zomertijd = BBQ-tijd!

  • Geplaatst op
  • 0
Zomertijd = BBQ-tijd!

Een bbq-hoes maakt een heerlijke avond bbq'en nog fijner!

Het is ondertussen alweer een aantal weken zomer in Nederland. En daar zijn wij Nederlanders dol op! De dagen worden langer en warmer en iedereen krijgt ineens energie voor tien. De lange avonden zijn perfect voor etentjes met vrienden, familie, buren en-/of het gezin in de tuin of op het terras. En ja! Daar hoort natuurlijk een barbecue bij! Na het checken van de laatste weersvoorspellingen gaan de uitnodigingen voor aanstaande zaterdag eruit. Gedurende de dag is iedereen in de weer om de lekkerste hapjes klaar te maken. Het vlees wordt gemarineerd, de stokbroden zijn ingekocht en de groenten worden fijn gesneden. Tijdens de barbecue wordt er gesmuld, gedronken en gelachen. Na het eten gaat de vuurkorf aan en lijkt er een eindeloze stortvloed aan diepgaande gesprekken te zijn losgebroken afgewisseld met stiltes die het knisperende haardvuur hoorbaar maken. Wat is zo'n avond toch om van te genieten!

 

Het lijkt er bijna op dat er niets had kunnen zijn dat de avond nog perfecter zou maken. Aan de gezelligheid komt langzaam een einde als de gasten vertrekken en het tijd is om op te ruimen. De vaat gaat naar binnen en de left-overs worden opgeborgen. Over de barbecue gaat een barbecuehoes van Raffles Covers. Ideaal, nu houd je tenminste ruimte over in de schuur zodat je daar normaal je fiets in en uit kunt rijden. Door de barbecue hoes blijft uw bbq het hele jaar door beschermd tegen regen, stof en UV straling. Wij bij Tuinmeubelhoesshop wensen iedereen heel veel van deze fijne zomeravonden toe!

 

En mocht je nu gelijk zin hebben gekregen om te gaan barbecuen, probeer dan ook eens het favoriete recept van de mensen achter Tuinmeubelhoesshop:

 

  • Ingrediënten: 300 gram gehakt, 3 eetlepels kebabkruiden, een sjalotje (fijngesneden), een teen knoflook (geperst), 175 gr Griekse yoghurt, halve komkommer
  1. Gebruik voorgeweekte satéprikkers en steek de bbq aan!
  2. Maak de tzatziki door de komkommer in de lengte te schillen en de zaadlijsten te verwijderen. Rasp of snij de kommer in fijne stukjes en meng deze met de yoghurt en de knoflook. Naar smaak peper en zout toevoegen! 
  3. Dan nu tijd voor het vlees! Kneed het gehakt met de kebabkruiden en het sjalotje en rol een handje van het vlees om de satéprikker en ga zo door tot het vlees op is. Deze kebabspiesjes moeten 8 minuten op de barbecue en regelmatig worden gekeerd.
  4. Serveer je zelfgemaakte spiesjes met de tzatziki en geniet!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden